Steun ons en help Nederland vooruit

Winkelcentra

Winkelcentra.

Een levendige binnenstad wordt door D66 gewenst. Niet een binnenstad met alleen horeca, ook met een diversiteit van winkels. Winkel- en horecaondernemers moeten meer samenwerken om betere samenhang te krijgen in gezamenlijke acties en klantenwerving. De organisatie ‘Oldenzaal Promotie’ moet deze samenhang stimuleren. Hiertoe krijgt zij de komende jaren van de gemeente gelden, maar op termijn zal zij niet meer afhankelijk moeten zijn van gelden van de gemeente, anders dan voor promotie van culturele en toeristische activiteiten.

Meer stallingsmogelijkheden voor de fiets zijn gewenst, zowel bewaakte als onbewaakte. Ook zijn hier laadmogelijkheden nodig. Bij elk winkelcentrum zien we minstens één laadmogelijkheid voor elektrische fietsen.

Winkelcentra in de wijken moeten een breed aanbod hebben en op loop- of fietsafstand van alle inwoners in de wijk liggen.

De woonboulevard, het Hulsbeek en de binnenstad moeten meer interactie met elkaar hebben. Samen vormen ze een belangrijke stimulans voor mensen van buiten Oldenzaal onze stad in al haar kracht en schoonheid te bezoeken.

Laatst gewijzigd op 25 januari 2022