Steun ons en help Nederland vooruit

Werkverkeer

Werkverkeer

Voor woon-werkverkeer wordt gestimuleerd dat mensen gebruik maken van de fiets. Dit is bevorderlijk voor lucht en welzijn. Hiervoor wordt in overleg met provincie en omliggende gemeenten een netwerk van geschikte wegen ontwikkeld en onderhouden. Ook het openbaar vervoer moet voldoen aan de behoefte van reizigers voor werk, scholing en overig vervoer. Nagedacht moet worden over vervoersmogelijkheden van het treinstation naar en van de industriewijken.

Bedrijven worden gestimuleerd fietsstallingen ter beschikking te hebben op korte afstand van de ingang voor het personeel. Op de bedrijventerreinen moet het ook veilig en aantrekkelijk zijn om met de fiets naar het werk te komen. Voor alle vervoersmiddelen moeten ter plekke laadmogelijkheden worden aangeboden.

De bedrijventerreinen in Oldenzaal kunnen op dit moment niet met het openbaar vervoer worden bereikt. Onderzocht moet worden hoe dit mogelijk gemaakt kan worden, al dan niet met beperkte reistijden, met een buurtbus of anders. Een goede bereikbaarheid van de bedrijventerreinen is voor iedereen met elke beurs noodzakelijk – ook voor werknemers van buiten Oldenzaal.

In het geval dat met de auto wordt gereden, mag het samen rijden naar het werk of ontspanning worden gestimuleerd. Dit vermindert de uitstoot van verbrandingsgassen en vermindert de hoeveelheid verkeer.

Laatst gewijzigd op 25 januari 2022