Steun ons en help Nederland vooruit

Steven van Alfen

Forumlid

Oldenzaal

Ik ben Steven van Alfen, 64 jaar en westerling van geboorte, maar alweer ruim 21 jaar woonachtig in het mooie Oldenzaal. Na mijn studie Algemene Elektrotechniek in Utrecht via diverse functies in een vijftal bedrijven, nu als projectmanager werkzaam bij Eaton in Hengelo.

In de vorige raadsperiode ben ik een aantal maanden raadslid geweest voor D66. In deze korte periode heb ik ervaren hoe belangrijk het is de verbinding te zoeken, een open oor te hebben voor de inwoners van Oldenzaal en de ogen open te houden voor wat er speelt in de stad, in deze stad die enerzijds klein genoeg is om voor elkaar op te komen en anderzijds groot genoeg is om de reuring te krijgen die bij leefbare stad hoort.

Oldenzaal, de glimlach van Twente. Oldenzaal, het stedke van plezeer. Oldenzaal, jarenlang het middelpunt van Twente met zijn vele discotheken en leuke kroegen. De laatste jaren is dat bruisende misschien wat aan het teruglopen maar het is nog altijd een genot om hier te wonen en veranderende tijden vragen ook veranderende omgangsvormen.

Stilstand is achteruitgang, vooruitgang vraagt om nieuwe ideeën. Om iedereen deelgenoot te maken van deze vooruitgang zullen we wel de mensen die het minder hebben of tot minder in staat zijn niet alleen moeten steunen maar ook moeten motiveren om deel te blijven uitmaken van de Oldenzaalse gemeenschap. Ieder op zijn of haar manier. Ik ben ervan overtuigd dat D66, in samenwerking met anderen, in de komende raadsperiode een grote bijdrage kan leveren in deze transitie.

Wanneer dan ook nog echt werk gemaakt wordt van een gericht duurzaamheidsbeleid, niet alleen in woorden maar ook in daden; als de verkeersveiligheid wordt verbeterd, de toegankelijkheid, ook voor mindervaliden, prioriteit gaat krijgen en echt wat gedaan wordt met burgerparticipatie moet
het allemaal goed komen. Ik zal daar als D66-er graag mijn steentje aan bijdragen.

Tot slot moeten we niet vergeten dat Oldenzaal deel uitmaakt van een groter geheel. Niet elke Oldenzaler werkt in Oldenzaal en niet elke werkplek in Oldenzaal wordt vervuld door een Oldenzaler. Samenwerking in de breedste zin van het woord is noodzakelijk in deze veranderende samenleving.

Meer van Steven van Alfen