Steun ons en help Nederland vooruit

Mari Ailo-Zaia

voormalig Fractievoorzitter

Oldenzaal

Mari Ailo-Zaia (1983): Vanaf het moment dat ik in 2017 voor het eerst gekozen werd als lijsttrekker heb ik altijd de D66-TAS met mij meegedragen. De D66-TAS zit vol met Trots, Aandacht en Samen. De bourgondische Glimlach van Twente is een stad om Trots op te zijn. Het bruist van het verenigingsleven en kent een grote sociale verbondenheid. Door ondergesneeuwde onderwerpen onder de Aandacht te brengen hoopte ik samen met mijn team om als D66 iets voor de inwoners te kunnen betekenen. Aandacht te geven aan wat leeft bij inwoners. Hierbij valt te denken aan kansengelijkheid in het onderwijs, huiselijk geweld, schuldproblematiek, subsidie voor de Stichting Dierenopvangcentrum Oldenzaal, herhaaldelijk de duurzaamheidsagenda onder de loep te nemen, etc. Door Samen met mijn D66-teamleden waarden na te streven hebben wij met maar één oppositiezetel aardig wat weten te bereiken. Hier wil ik graag aan blijven vasthouden en streef ernaar om met meer zetels nóg meer voor onze inwoners kunnen betekenen.

Mijn drijfveer
Van jongs af aan kreeg ik veel energie als ik iets deed wat een positieve bijdrage leverde aan een bepaalde groep mensen. In mijn studietijd (studie: Bestuurskunde aan de UT en WWU Muenster) had ik enkele verslagen geweid aan de rechten van minderheden in verschillende landen. Ook hield ik mij bezig met het bespreekbaar maken van taboeonderwerpen (o.a. loverboys). Verder zat ik een tijdje in een lobbygroep om de stem van Christenen in het Midden-Oosten te laten gelden. Door de jaren heen is mijn interesse voor de politiek verder toegenomen. Het politiek bestel heeft immers veel invloed op het doen en laten van burgers. Als je iets wilt veranderen, dan moet je opstaan en de uitdaging aangaan om die verandering mogelijk te maken.

Waarom D66?
Vaak hoor ik van buitenstaanders dat iemand met een Christelijke achtergrond niet bij D66 hoort. Niets is minder waar! D66 oordeelt niet over sociale status, kleur of geaardheid van mensen. Ieder mens doet ertoe en gelijkwaardigheid staat hoog op de agenda. D66 gelooft sterk in de eigen kracht van mensen. D66 gelooft dat samenwerking tot synergie leidt. Voor politieke progressiviteit is durf nodig. Ik heb het volste vertrouwen samen met D66 te bouwen aan een socialer, duurzamer en leefbaarder Oldenzaal!

Naast de politiek.
Momenteel ben ik manager bij een Tandartspraktijk die zich o.a. bezighoudt met ingewikkelde casuïstiek. Ook in deze omgeving ben ik graag van waarde voor de patiënten die wij behandelen. Het werk geeft zoveel voldoening als een patiënt ontevreden/angstig/onzeker binnenkomt en uiteindelijk met een stralende lach de deur weer uitgaat.

Privé
In 2012 ben ik met mijn man het huwelijksbootje ingestapt. Intussen zijn wij trotse ouders van drie kinderen,

Meer van Mari Ailo-Zaia