Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 18 februari 2012

Cameratoezicht tijdens carnaval Oldenzaal

Afgelopen week werd bekend dat de politie dit jaar tijdens carnaval camera’s in zal zetten voor extra toezicht. Deze camera’s zullen ingezet worden op de Groote Markt en in het gebied rond Rouwhorst. Twee uiterst drukke punten tijdens carnaval.

Geen bezwaar

Hoewel D66 Oldenzaal zich in het verleden regelmatig uit heeft gesproken tegen algemene vormen van cameratoezicht, hebben wij geen enkel probleem met de nu voorgestelde inzet. Als er zulke enorme massa’s op de been zijn als met carnaval, dan zijn camera’s mogelijk zelfs de enige manier om het overzicht een beetje te houden en daarmee de veiligheid zo goed mogelijk te garanderen.

D66 Oldenzaal zal echter wel alert blijven op andere vormen van cameratoezicht. Als optie om bijvoorbeeld in de toekomst (tijdelijk) camera’s te plaatsen, is afgelopen maandag de stationsomgeving genoemd. Wij zijn en blijven tegen regulier cameratoezicht, tenzij er zwaarwegende redenen zijn. Dat er 2 of 3 fietsen per week bij het staton worden gestolen, is voor ons geen reden om de privacy van iedereen in het geding te brengen.

Privacy is een ernstige zaak en geef je niet voor ieder wissewasje op, enkel voor echt ernstige zaken.

Yuri Ankoné
Fractievoorzitter D66 Oldenzaal