Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 8 maart 2023

Versturen kosteloze herinnering aanslag gemeentelijke belastingen

Bijdrage bij agendapunt 11, dd raadsvergadering 6 maart 2023

 

Voorzitter,

 

D66 is heel blij met het besluit een kosteloze herinnering te sturen wanneer gemeentelijke belastingen niet op tijd is betaald. We lezen dat wanneer hierna alsnog niet wordt betaald, er alsnog een aanmaning met bijbehorende kosten wordt verstuurd.

Het uitblijven van betaling kan het gevolg zijn van onachtzaamheid, maar ook van geldnood.

Omdat de reden geldnood kan zijn – evenals bij achterlopende betalingen voor water, gas en elektriciteit – stellen wij voor in de herinnering én in de er op volgende aanmaningen op te nemen dat de geadresseerde financieel advies en financiële assistentie kan krijgen middels de bestaande schuldhulpverlening.

We hebben hiertoe een amendement opgesteld wat we hierbij indienen. Waar staat in het besluit punt 1 en 2, punt 3 toe te voegen: in de herinnering en indien mogelijk in de latere aanmaning aan te geven dat mogelijk beroep kan worden gedaan op schuldhulpverlening.

 

Tot zover.