Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 6 juli 2022

Kadernota 2023: “Samen bereiken wij meer!”

Op 4 juli 2022 vond de behandeling van de Kadernota 2023 plaats. Voor het eerst hebben alle partijen gekozen voor een raadsprogramma in plaats van een coalitieprogramma. D66 Oldenzaal hoopt hiermee dat de raad meer voor de inwoners kan betekenen. Inmiddels heeft de raad 1 van de 8 thema’s besproken (thema Binnenstad). Ondanks de kritische-constructieve houding aan het begin van het proces, merken wij dat het raadsprogramma een goede weg is voor inwoners én raad.

 

D66 vraagt het college waakzaam te blijven op de financiën. Ook te zoeken naar subsidiemogelijkheden vanuit de provincie, het rijk en de EU.

D66 maakt zich zorgen over de financierbaarheid van het armoedebeleid, met name door de stijgende (energie)prijzen die armoede doen toenemen. Kosten voor energie zouden kunnen worden tegengegaan door actief te isoleren, ook provisorisch in slecht geïsoleerde woningen.

D66 is enthousiast over Studio 15, die jongeren een mooie mogelijkheid geeft zich laagdrempelig mentaal goed te ontwikkelen door het ontwikkelen van culturele vaardigheden.

D66 maakt zich grote zorgen over menswaardige opvang van asielzoekers en statushouders in het aanmeldcentrum in Ter Apel. Het college wordt dan ook gevraagd hiervoor beschikbare lege woonruimte ter beschikking te stellen. In deze (anders leegstaande) woningen zouden statushouders alvast met hun inburgering kunnen beginnen.

Hier leest u het betoog van D66 Oldenzaal.