Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 21 augustus 2020

Vragen over ventilatie van scholen.

D66 maakt zich sterk voor goed en veilig onderwijs. De scholen zijn in de regio waar Oldenzaal deel van uitmaakt afgelopen week weer begonnen. Het COVID-19 virus wat rondwaart vraagt om goede ventilatie van ruimten waar mensen zich bewegen en ophouden. Bij temperaturen zoals die zich deze zomer voordoen is dat geen probleem, maar wat als de buitentemperatuur daalt? Berichten geven aan dat dan de leerlingen maar met een trui en jas op school moeten werken. Een trui behoort tot de standaard binnenkleding, maar een jas … ? Ook zal intensievere ventilatie mogelijkerwijs zorgen voor verhoogd energieverbruik. Hierdoor is het nodig te zoeken naar een goede en energie-efficiĆ«nte manier van ventileren.

Om deze reden heeft D66-Oldenzaal vragen aan het college van B&W gesteld die >hier< te lezen zijn